Pomysłodawca i główny twórca TechnoLogicznego Punktu Jedzenia. Postanowił założyć tę stronę, aby wśród dietetycznych i żywieniowych news’ów (często tych fake) znalazło się trochę miejsca na naszą – konsumencką – wiedzę na temat technologii produkcji żywności, a także żywienia i suplementacji.
Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, studentem kierunku Dietetyka. To też jeden z powodów przez który powstał TechnoLogiczny punkt jedzenia” na który właśnie trafiłeś. Jest mi bardzo miło z tego powodu! Działam aktywnie w kole naukowym badając produkty spożywcze, często niszowe i mało znane, a wyniki swoich badań prezentuję na zagranicznych i krajowych konferencjach naukowych.
Na co dzień lubię śledzić nowinki żywieniowe, konsultować je ze znajomymi, dzielić się swoją wiedzą i czerpać ją od innych, jestem członkiem Polskiego Towarzystwa Medycyny Stylu Życia. Profilaktyka zdrowia to moja pasja.
Z ciekawostek - oprócz tego, że żywienie i suplementacja staje się moją kolejną pasją, ukończyłem Szkołę Muzyczną
I i II stopnia, jednak wybrałem inną ścieżkę, którą będziemy wspólnie tworzyć!
Zapraszam Cię do lektury i aktywności w moich kanałach na Instagramie oraz Facebooku.